Skonio žinynas

Niki Segnit

Išleidimo metai: 2011
Originalo kalba: anglų k.
Vertėjas (-a): Eglė Aleksandravičiūtė
Puslapiai: 400
Įrišimas: kieti viršeliai

Kategorija:

Aprašymas

Ar kada galvojote apie tai, kodėl vieni dalykai dera, o kiti ne? „Skonio žinynas“ – unikalus maisto derinių rinkinys – pristatantis vieną derinį po kito abėcėlės tvarka: nuo klasikinių (aviena ir abrikosai), šiais laikais populiarių (šokoladas ir čili pipirai) iki neįprastų derinių (arbūzas ir austrės).  Estetiška ir informatyvi knyga yra ne tik puikus vadovas, padėsiantis jums tobulėti virtuvėje, bet ir sąmojingas, inteligentiškas skaitinys, kuris gali priversti nemiegoti visą naktį.

Knygoje pateikiama 980 derinių, o į jų aprašymus įausta 200 receptų arba jų užuominų. Knygoje nėra patiekalų ar jų ingredientų nuotraukų – vienintelės knygos iliustracijos, tai grafinės skonių paletės, pradedančios kiekvieną atskiros skonių temos skyrių.

„Išskirtinė skonių derinimo knyga Observer

„Apgaulingai paprastas šedevras“ Sunday Times

„Originalus ir įkvepiantis šaltinis“ Hestonas Blumenthalis

„Intriguojanti, stebinanti ir nepaprastai naudinga“ Hughas Fearnley-Whittingstallis

Iki dvidešimties metų Niki Segnit mokėjo ne ką daugiau nei nuskusti bulves, kol vieną dieną, beveik netyčia, pajuto malonumą gaminti. Nors ir mėgaujasi rafinuotais restoranų patiekalais, autorė nebando jų atkartoti, o verčiau eksperimentuoja gamindama namuose pagal kasdienius skirtingų šalių receptus.

Niki Segnit yra marketingo specialistė, dirbusi su daugeliu garsių saldumynų, užkandžių, vaikų maisto, prieskonių, pieno produktų, alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų prekių ženklų. Ji su vyru gyvena Londono centre.